NBA Basketball

“Morilec otroškega obraza” z najbolj ubijalskim driblingom v Ligi NBA

Stephen Curry je v tej sezoni preprosto neverjeten. V svoji peti sezoni v Ligi NBA igra najboljšo košarko svoje kariere in navdušuje navijače v dvoranah širom Lige NBA. Povprečje 23,7 točk in 7,9 podaj na tekmo, je le za odtenek slabše kot njegova statistika v minuli sezoni, zato pa je toliko bolj natančen prvi metih iz igre. Skupno meče kar 48,2-odstotno, kar je za branilca že skoraj neverjeten dosežek, za tri pa zadane 43,1-odstotek svojih metov. V tej sezoni pa še enkrat več navdušuje tudi njegova neverjetna spretnost z žogo, ki mu zagotavlja mesto na vrhu tehnično najbolj podkovanih igralcev v Ligi NBA. Poglejmo si nekaj njegovih t. i. »croosoverjev«, s katerimi je Stephen Curry svoje obrambne igralce pustil daleč za seboj, v nekaj primerih pa celo položil na tla.

Chris Paul, prvič (8. marec 2015).

Celotna peterka Los Angeles Clippersov (8. marec 2015).

Russell Westbrook (5. januar 2015).

Kobe Bryant (9. oktober 2014, predsezona).

V novembru 2014 je bil Stephen Curry z Golden State Warriorsi preprosto vroč – 13 zmag na 15 tekmah in 10 norih “crossoverjev”.

Chris Paul, drugič (31. marec 2015). Eden izmed najboljših “crossoverjev” sezone.

Tako dober, da si ga poglejmo še enkrat.

Potrebujete še kakšen dokaz, da je Stephen Curry trenutno najboljši organizator igre na svetu? Z Golden Stateom bo redni del sezone zagotovo zaključil na vrhu Zahodne konference, verjetno pa je čas tudi za to, da se po 40 letih končno spet povzpnejo na vrh Lige NBA, in osvojijo prvi naslov po letu 1975. Takrat je bil v glavni vlogi pri Bojevnikih Rick Barry. Zdaj je čas za Stephena Curryja.

Leave a comment